Auto Klub SLAVONIJA  

Go Back   Auto Klub SLAVONIJA > Sound Garage > Vaši projekti

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-08-09, 12:30   #1
igy
Guest

Default Seat Ibiza White Angel

Evo tek sad skontah da ustvari ja sam se samo predstavio, a sad cu da naredam brdo slika kako je tekao cijeli projekat
uzivajte

da znam, kablovi u gepeku su neuredni, ali sta cu nemam kud sa njima, cekam jedan ljep dan da ovo sve pocupam i slozim nanovo sve, pa se i biti rasprodaja kablova

nabavio sam tetu sa gewindama no gewinde nisam jos :mrgreen:

[img width=450 height=600]http://i40.tinypic.com/2ag7set.jpg[/img]

kako sam i pisao stari ground zero sistem sam zamjenio sa DLS C6A

i evo dvije slikice kako ti i izgleda, na prvoj slici fali naravno jos jedan set zvucnika i tweeteri koji su vec bili postavljeni kad sam se sjetio da bih sta mogao i uslikati :mrgreen:

zatim sam se potrudio da ovu hrpetinu kablova nekako sakrijem dok ne skupim "vremena" za distribuciju i ovo sve povadim napolje i fino poslozim sve

sad bar i gepek lici na nesto

gepek je dobio svoj smisao, uradzen je kako treba, nije jos sve gotovo no jos par sitnica i to je to
ostala mi je jos instalacija da fino sredim to sad za vikend se radi
nabavljen je novi HU Alpine 9855 (hvala Dule)
i zvuk je nevjerovatan, provuceni su jos jedni chincevi za 3way aktivu, pa kad to sve ustimam cu da se bas naslusam muzike, i da jedva cekam EMMA-u da vidim kako cu proci
odprilike setup ide ovako

naprijed DLS C6A sistemi
nazad Alpine Type R 1242
ESX SX480 za prednji sistem
ESX SX1000 za woofer
HU Alpine 9855 + iPod 80 GB
kablovi DLS 50 mm2 do distribucije, od nje do amp 20 mm2

zatim uradzen je jedan malo veci servis, ulje filteri zupcasti, vodena pumpa, remenje, prednji diskovi i plocice, kugle, krajnice, nazad dobosi, pakne,lezajevi, i sve ostalo ceka jos montazu, jbg povalio sam se sad ali sam miran bar sljedecih 40 k km no i to cu brzo nagurati :mrgreen:

evo i par slicica gepeka, mao sa jednim wooferom pa sa drugim, pa malo u magnet bvan kutije, i sad magnet u kutiji, kad sam ga okrenuo nazad dobio sam cirka 2-3 L u kutiji i nije mi se svidzao zvuk :mrgreen:

evo odavno nisam nista stavljao a dosta toga je uradzeno
napravljeni paneli za tw, no pravicu nove, jer mi ovi ne odgovaraju, jbg prvi mi je put mora se i za****** malo

no kako sam vec rekao idu novi, kao i novi tw RF audiophile, pa ce se to sloziti kako treba

zatim malo dampiranja, kasnije je bilo jos preko ovog no nisam slikao, i preko toga zvucna izolacija, no ito sam zaboravio slikati, no ima 4m2 sam uzeo tako da cu nadam se dobar dio auta zvucni izolirati
malo sam slozio instalaciju, nisam sve stigao jer cu sve vaditi vani pa ponovo sloziti kako treba

ipak sam zamjenio alpine r za esx signum, i to sad izgleda ovako

a zatim sam je malo odve na more

[img width=800 height=600]http://i30.tinypic.com/f9jv2o.jpg[/img]

nakon toga je i maska ofarbana u crno, nekako mi ima ljuci izgled

Auto je gotov, evo par slikica, i na sta je licio mjenjac kad su ga skinuli, u ovih par dana ce ga rastaviti da vide sta je prouzrokovalo ovu rupu na mjenjacu

[img width=449 height=600]http://i29.tinypic.com/2lndbis.jpg[/img]

i u subotu idem po auto, i nosim par kila cevapa, a mogao bi mozda i pasti neki dogovor za ubacivanje motora, jel tako Alex :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

eto ga naredao sam dosta slika, hvala svima koji su do kraja pregledali
slike i komentari su C/P sa drugih foruma

Reply With Quote
Old 06-08-09, 12:35   #2
srki
Moderator

srki's Avatar

Ime i prezime: Srđan Haček
Automobil: Vw scirocco
srki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond reputesrki has a reputation beyond repute

lijepo slozena ibiza...
srki is offline   Reply With Quote
Old 06-08-09, 13:30   #3
alex
dB! Team Vukovar

Ime i prezime: Aleksandar Bijelić
Automobil: Opel Astra
alex domaćin forumaalex domaćin forumaalex domaćin foruma

lep auto,ali ima par sitnica koje ću ti pokazati na njemu kad dođeš....to motaš popraviti za finalni dojam...
inače sve 5...i kad budeš hteo slagati jači motor samo javi....ima uvek nešto na lageru!!!
Old 06-08-09, 14:46   #4
stipa
...I'm what I'm...

Ime i prezime: Stjepan Mirković
Automobil: Bravo 2.0 8vT
stipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond reputestipa has a reputation beyond repute

predobra beeza... koji motor je u pitanju, alex ima neke blesave planove...

zaletimo se na ćevape....
Old 06-08-09, 15:11   #5
Daljac
Član AK Slavonija

Daljac's Avatar

Ime i prezime: Siniša Gajić
Automobil: BMW 316 E30 coupe / Opel Kadett C City
Daljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant futureDaljac has a brilliant future

Jako fino složeno. Sviđa mi se autić. Svaka čast.
Daljac is offline   Reply With Quote
Old 06-08-09, 16:12   #6
i.t.a.
Guest

lijepa to ibiza da je bio kljuc u bravi na SR nestala bi ma svaka cast imenjace jos jos jednom
  Reply With Quote
Old 06-08-09, 18:27   #7
igy
Guest

Quote:
Originally Posted by alex View Post
lep auto,ali ima par sitnica koje ću ti pokazati na njemu kad dođeš....to motaš popraviti za finalni dojam...
inače sve 5...i kad budeš hteo slagati jači motor samo javi....ima uvek nešto na lageru!!!
oko motora cemo vidjeti kad dodzem, kako sta, pa da mogu planirati, a inace prije ovoga auta sva auta su mi bila sa 100+ konjica, prije ovog golf 2 gti 16v sa full opremom, samo cijena prodaje auta vam govori sve 3600 € prije godinu i po dana, mozda nekad stavim koju sliku te zvjerkice
i naravno oko tih sitnica, jer volim kad mi se direktno kaze sta ne valja da se to odmah ispravi, mada neke znam i sam koje su

Reply With Quote
Old 07-08-09, 19:31   #8
doVla
Gost

doVla's Avatar

Ime i prezime: Vladislav Morović
Automobil: Renault Clio RS 200 EDC
doVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond reputedoVla has a reputation beyond repute

lijep autek...

dobro slozen...

face lift za 5... sad jos samo operacija srca...
doVla is offline   Reply With Quote
Old 07-08-09, 20:29   #9
igy
Guest

bice i operacija srca, samo polako
za sad bi jos volio pragove naci originalne, da kompletiram vanjski izgled
  Reply With Quote
Old 07-08-09, 20:30   #10
luka vu
Guest

...bio danas ko simica, vidio mjenjac...onak nemam pojma sta je moglo takvu rupu napraviti...
  Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules